"Регіонали" і "Блок Литвина" заступилися за Черновецького


Верховна Рада не підтримала звіт тимчасової слідчої комісії ВР та відмовилася рекомендувати президентові Віктору Ющенку розглянути можливість звільнення київського міського голови Леоніда Черновецького.

За прийняття відповідного проекту постанови проголосували 210 депутатів при необхідних 226. Зокрема, проголосували 153 депутати від БЮТ, 30 - від блоку "НУ-НС", 27 - від Комуністичної партії. Партія регіонів і Блок Литвина брали участі в голосуванні.

Проект постанови щодо рекомендації звільнити Черновецького був підготовлений комісією Верховної ради з розслідування порушень Конституції і законів посадовими особами Київради і КМДА.

У п'ятницю її голова, депутат від НУ-НС Кирило Куликов зачитав звіт комісії за результатами роботи, у якому повідомлялося про численні порушення закону з боку Черновецького і КМДА.

Після того як депутати відмовилася прийняти проект постанови в запропонованому вигляді, голова комісії депутат від НУНС Кирило Куликов, який звітував про результати, сказав, що комісія може підготувати новий проект.

"Я не хочу говорити про мотиви, які призвели до не голосування, але давайте ще раз проголосуємо за звіт і будемо готувати новий проект постанови і внесемо її на наступному тижні", - сказав Куликов.

Перший заступник голови Ради Олександр Лавринович поставив на голосування пропозицію доручити комісії і її голові підготувати новий проект постанови і після його розгляду на погоджувальній раді подати на розгляд Верховної ради.

За пропозицію Лавриновича проголосував 231 депутат, таким чином доручивши комісії підготувати новий проект постанови.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ