Мерія заборонила рекламу з обличчям Пилипишина


Громадська організація "Кияни передусім!" має намір звернутися до суду і правоохоронних органів у зв'язку з забороною Київської міськадміністрації розміщувати на біг-бордах інформаційні плакати про програму розвитку столиці, розробленою цією організацією.

Про це на прес-конференції у четвер заявив лідер ГО "Кияни передусім!", голова Шевченківської райадміністрації Віктор Пилипишин , повідомляє "Інтерфакс-Україна.

"Ми не зупинимося, будемо проводити прес-конференції, будемо звертатися в правоохоронні органи, тому що є наявність кримінальних дій до політичних сил, і за межі держави, якщо це не спрацює усередині держави", - сказав Пилипишин.

За його словами, ГО "Кияни передусім!" уклала договори з комерційними структурами на розміщення на біг-бордах інформаційних плакатів про програму "Економічний план Віктора Пилипишина".

 
Однак, з КМДА цим структурам надійшли телефонні дзвінки з пропозицією зняти плакати, а також з погрозами демонтувати рекламу, якщо це не буде зроблено.

Пилипишин розцінив це як наступ мера Леоніда Черновецького і його команди на свободу слова.

За словами голови Шевченківської РДА, 2 червня він зустрічався з Черновецьким, і серед інших питань підняв і цю проблему.

"Відповідь була така, що мої борди заважають Києву розвиватися і розхитують ситуацію в столиці. Сам він команду не давав, але вважає, що мої борди не повинні знаходитися в Києві", - відзначив Пилипишин.

Адвокат Олександр Данилюк заявив, що дії посадових осіб Київської міськадміністрації, які заборонили розміщувати плакати, підпадають під низку статей Кримінального кодексу, що передбачають покарання за перешкоджання діяльності громадської організації, господарської діяльності комерційних організацій, а також зловживання службовим становищем.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ