Трагедія на Десенці: катер розтрощив човен з пенсіонерами


У затоці річки Десенки сталася трагедія: дорогий катер вдарився у дерев'яний човен, у якому знаходилися літні чоловік і жінка. Удар був такий сильний, що жінку просто розірвало на частини, а чоловіка відкинуло на кілька метрів.

Як пише "Комсомольська правда", трагедія сталася ще два тижні тому, 21 травня, але  подробиці з'ясувалися тільки зараз.

За словами внучки загиблих Вікторії, того дня бабуся і дідусь вирішили купити квитки на потяг, щоб поїхати на похорон племінниці. Дідусь посадив бабусю ззаду човна й відшвартувався від берега.

"У цей час на обрії з'явився великий білий катер. Як тільки Михайло Савелійович (дідусь) помітив, що катер рухається в їхню сторону, він спробував гребти швидше. Але це не допомогло - катер буквально протаранив човен. Від удару його розірвало на частині", - сказала Вікторія.

Як відзначили очевидці, після трагедії моторний катер пролетів по воді ще кілька сотень метрів, а потім повернувся і поплив назад. Але родичі й очевидці впевнені, що повернутися компанію змусила не трагедія, а особисті речі.

"Справа в тому, що на березі стояли кілька чорних джипів і причіп для катера. Я працюю охоронцем на човновій станції і бачив, як усе відбулося. Хлопці, що керували катером, відразу підняли на борт уже бездиханне тіло Ніни Павлівни, потім підібрали і Михайла Савелійовича. Коли я підбіг до катера, Мішу просто не міг впізнати", - сказав сусід потерпілих Олександр Миколайович.

"Нам вдалося довідатися, що власник катера - якийсь громадянин Д. Він нібито один із замів начальника контррозвідки. У цей день судном начебто б керував його син, працівник СБУ. Як потім ми з'ясували, мати сімейства - суддя. Після трагедії вже минуло два тижні, але ми так і не дочекалися від них навіть простого вибачення", - сказала онука загиблих.

І пообіцяла, що незважаючи на чини і звання кривдників, буде боротися до кінця.

Джерело газети підтвердило,  що на катері був присутній співробітник СБУ, а також депутат Верховної ради одного зі скликань. Те, що на катері був співробітник СБУ, підтвердили і в військовій прокуратурі.

За словами начальника відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Володимира  Поліщука, дійсно, такий випадок зареєстрований і порушене кримінальна справа.

"На цю подію виїжджала слідчо-оперативна група і керівництво Деснянського районного управління. Слідчі зараз працюють по опитуванню усіх свідків і тих, хто був на катері,  розмовляють з потерпілими. Справа передана в транспортну прокуратуру", - сказав Поліщук.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ