Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a278e91b830a/
Українська правда
Київ

Активісти захопили земснаряд на Жуковому острові

04.06.2009  12:06

У четвер о 10.00 активісти ініціативи "Збережи Старий Київ" захопили земснаряд, яким незаконно здійснювався намив піску на озері на території Жукового острова в Києві.

Роботу земснаряду заблоковано. А активісти знаходяться на самому земснаряді в знак протесту проти руйнування природного середовища в заказнику та вбивства одного із захисників заказника.

За словами активістів, такі їх дії зумовлені пасивністю влади. Акція приурочена до сумної дати - 9 днів з дня смерті одного з захисників Жукового острова.

Активісти вимагають від природоохоронної прокуратури, міліції та державної екологічної інспекції: негайно зупинити видобування та намиви піску на Жуковому острові та в інших місцях, де це відбувається незаконно - зокрема, в прилеглій акваторії Дніпра.

Від Київради вимагають припинити нищення заказинка "Острів Жуків", скасувати рішення Київради від 22 серпня 2007, яким його площа була зменшена в 9 разів, та скасувати всі землевідведення в межах заказника 

Крім того учасники акції вимагають від міліції об'єктивно та неупереджено розслідувати справу по вбивству Олександра Гончарова та якнайскоріше притягнути до відповідальності винних у вбивстві.

Як відомо, 26 квітня було жорстоко вбито захисника Жукового острова Олексія Гончарова.

За словами активістів, міліція відстоює версію побутового вбивства, однак свідки стверджують, що вбитому пенсіонерові неодноразово погрожували розправою.  

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.