Активісти захопили земснаряд на Жуковому острові


У четвер о 10.00 активісти ініціативи "Збережи Старий Київ" захопили земснаряд, яким незаконно здійснювався намив піску на озері на території Жукового острова в Києві.

Роботу земснаряду заблоковано. А активісти знаходяться на самому земснаряді в знак протесту проти руйнування природного середовища в заказнику та вбивства одного із захисників заказника.

За словами активістів, такі їх дії зумовлені пасивністю влади. Акція приурочена до сумної дати - 9 днів з дня смерті одного з захисників Жукового острова.

Активісти вимагають від природоохоронної прокуратури, міліції та державної екологічної інспекції: негайно зупинити видобування та намиви піску на Жуковому острові та в інших місцях, де це відбувається незаконно - зокрема, в прилеглій акваторії Дніпра.

Від Київради вимагають припинити нищення заказинка "Острів Жуків", скасувати рішення Київради від 22 серпня 2007, яким його площа була зменшена в 9 разів, та скасувати всі землевідведення в межах заказника 

Крім того учасники акції вимагають від міліції об'єктивно та неупереджено розслідувати справу по вбивству Олександра Гончарова та якнайскоріше притягнути до відповідальності винних у вбивстві.

Як відомо, 26 квітня було жорстоко вбито захисника Жукового острова Олексія Гончарова.

За словами активістів, міліція відстоює версію побутового вбивства, однак свідки стверджують, що вбитому пенсіонерові неодноразово погрожували розправою.  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ