У киян запитають, що будувати в столиці в першу чергу


Київська міська державна адміністрація хоче залучити киян до розробки Генерального плану столиці.

Про це на профільній робочій нараді заявив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА

"Ми хочемо залучити київську громаду до участі у розробці Генерального плану нашого міста. Сьогодні для нас найважливіше обговорити усі технічні завдання в усіх галузях з мешканцями міста, провести опитування, з'ясувати будівництво яких саме важливих для міста об'єктів підтримують кияни", - сказав Басс.  

З цією метою, за його словами,  буде створено окрему лінію Call-центру, куди кияни зможуть телефонувати і висловлювати свої пропозиції стосовно подальшого розвитку столиці.

Басс водночас наголосив, що робота над розробкою Генерального плану Києва до 2025 року активно триває.

"Сьогодні ми збираємо інформацію з профільних структур столиці, які працюють над розвитком столиці у всіх важливих напрямках. Це управління транспорту, житлового забезпечення, культури, освіти, охорони здоров'я, промисловості, озеленення та збереження історичної спадщини. Потім ми узгоджуватимемо ці пропозиції з 12 профільними міністерствами, а потім подамо на узгодження в Кабінет Міністрів", - сказав перший заступник мера.

За його словами, Генплан Києва нерозривно зв'язаний з Програмою соціально-економічного розвитку та бюджетом столиці.

"Саме тому необхідно якомога уважніше розробляти документ, відбирати саме ті об'єкти, які максимально необхідні для комфортного життя киян. З цією метою вже відібрано 17 проектних  інститутів, в тому числі і зарубіжних. Кожен з інститутів працюватиме над певними напрямками розвитку міста", - сказав Басс.

Він відзначив, що наразі столичні фахівці вивчають досвід у Москві, Берліні, Токіо.

За словами Басса, перша презентація майбутнього Генерального плану Києва запланована на весну наступного року.

Він запевнив, що Головним документом столиці обов'язково буде передбачено будівництво мостових переходів через Дніпро, будівництво кільцевої дороги та транспортних розв'язок.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ