У Києві вівчарка загризла 8-річну дівчинку



Фото www.gsd.ru
2 червня близько 13.30 біля приватного будинку на Червонозоряному проспекті, 75 німецька вівчарка на смерть загризла 8-річну Дарію Лаврову.

Трагедія сталася на очах інших дітей, повідомляє ТСН.

Лікарі "Охматдиту" 4 години рятували життя потерпілої, та нічого вдіяти не змогли.

Як пише "Газета по-київськи", Дарія з сестричкою пішли у гості до сусідського хлопчика Владика - сина господарки вівчарки.

Коли хлопчик відкрив хвіртку, на 8-річну дівчинку вистрибнула вівчарка та вчепилася у горло. Старша сестричка марно намагалася відігнати собаку, а мати знайшла Дарину вже непритомною.

За словами сусідки, швидку викликали кілька разів і приїхала вона 20 хвилин. Тому батьки і сусіди самі доставили дівчинку до найближчої лікарні, а вже звідти її привезли в "Охматдит".

Дитина померла на операційному столі. Лікарі говорили, що пес перегриз аорту.

Собака-вбивця тепер сидить у вольєрі, його господарі не виходять на вулицю. За словами сусідів, пса треба було вже давно приспати, адже це був не перший напад на людину. Ця ж вівчарка рік тому напала на іншу дитину - Сашка Ігдала. Хлопчику наклали 45 швів, три тижні він провів у лікарні.

Сусіди вимагали у господарів собаки приспати його, але ті категорично відмовилися.

Згідно з процесуальним кодексом, правоохоронці вивчатимуть ситуацію протягом 10 діб, а потім будуть вирішувати, порушувати кримінальну справу чи ні.

Однак, якщо міліція не покарає винних, то сусіди обіцяють вчинити самосуд.

За словами начальника прес-служби столичної міліції Володимира Поліщука, будь-який господар має право, щоб його пес бігав у дворі.

"Собаку ніхто не нацьковував. Вона не бійцівської породи. Право будь-якого хазяїна, щоб вона бігала по дворі. Зараз проводиться збір інформації. З господаркою поговорити не вдалося. У неї такий шок, що довелося госпіталізувати до психлікарні на Фрунзе. А господаря пса не було в Києві, і зараз, до речі, теж немає", - сказав Поліщук.

Він відзначив, що оскільки собаку ніхто не нацьковував, господарям світить або штраф, або 15 діб арешту. 

Як відомо, до 1997 року в Київ не можна було ввозити 13 порід собак, яких вважають надто агресивними. Зокрема, американського піт-бультер'єра, грецьку вівчарку, гірську гончу, супердога.

Потім цю заборону скасували, але німецька вівчарка у цей список ніколи не входила.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ