Черновецький хоче створити Раду старійшин. І стати її головою



Фото з сайту КМДА
При Київській міській державній адміністрації планують створити Раду старійшин з 12 почесних киян.

Очолить нову раду сам мер Леонід Черновецький, пише "Сегодня".

Першу Раду старійшин планують зібрати вже найближчим часом.

За словами новопризначеного заступника мера Ігоря Добруцького, вибори в раду проводитимуться шляхом таємного голосування.

"Найближчим часом ми оберемо 12 почесних киян і проведемо з ними віче. Свої ідеї старійшини зможуть виносити на Київраду", - сказав Добруцький.

Нині в списку почесних киян близько 40 імен. Свого часу цей статус одержували прем`єр-міністр Індії Індіра Ганді, член Політбюро ЦК Компартії В'єтнаму Чіонг Тінь і Леонід Брежнєв, а нещодавно до них приєднався навіть фінський Дід Мороз Йоулупукки.

Кандидати в раду вже готують для мера ідеї. Як пише газета, наприклад, почесна киянка і плавчиня Яна Клочкова пропонує створити "комунальне шлюбне агентство, аби воно допомагало шукати пару тим, хто не може цього зробити сам".

За словами екс-голови президії Верховної Ради УРСР Валентини Шевченко, потрібно розвивати програму допомоги малозабезпеченим.

А депутат Київради, почесний киянин Віталій Кличко заявив: "Я б порадив мерові не мучити киян своїми "ініціативами".

Як відомо, ідея створення ради старійшин з'явилася ще в листопаді минулого року. Тоді, як повідомляла прес-служба КМДА, планувалося створити локальний двопалатний парламент.

Орган мав складатися з верхньої та нижньої палат. У першу мали входити фахівці з питань землекористування, містобудування та юристи. До другої планували обирати киян від кожного мікрорайону.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ