Кличко вирішив оскаржити бюджет Києва у суді


Блок Кличка має намір оскаржити у суді бюджет Києва на 2009 рік. Депутати Блоку звернулись до Шевченківського районного суду з позовом про скасування неправомірно встановлених норм щодо орендної плати за землю та пайової участі. 

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Блоку Кличка.

"Влада заклала справжню "бомбу" під підприємців, коли включила до бюджету Києва на 2009 рік різке збільшення нормативів орендної плати за землю та пайової участі. Вказані норми завищені в кілька разів, вони були встановлені без надання  економічного обґрунтування і не пройшли регуляторні процедури", - йдеться в повідомленні.

За словами депутатів, Київрада, згідно з законом, не має права встановлювати норми пайової участі.

"Утім, "спеціалісти" Черновецкого так поспішали у березні видати на гора який-небудь бюджет,  що хапались за будь-яку можливість його наповнення", - заявляють у Блоці. 

За словами депутатів, така політика мера не лише спричинить  кризу неплатежів до бюджету, але й провокує  соціальні вибухи.

"Черновецький може й далі не помічати невдоволення  власників МАФів, транспортників та інших, але багатомільйонні дірки в бюджеті вже не прикрити. Неграмотна бюджетна політика - не привід "доїти" підприємців", -  заявляють в Блоці Кличка. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ