Нові станції метро запустять через 100 днів?



Начальник "Київського метрополітену" Петро Мірошников заявляє, що роботи на трьох станціях у напрямку Теремків будуть закінчені за 3 місяці.  

Про це він заявив в інтерв'ю муніципальній газеті "Хрещатик".

"Ми докладаємо усіх зусиль, щоб це сталося через 90-100 днів. Однак за нинішньої фінансової ситуації остаточні дати поставити неможливо", - сказав Мірошников.

За його словами, продовження Куренівсько-Червоноармійської лінії (станції "Деміївська", "Голосіївська" та "Васильківська") на сьогодні готове на 80-90 відсотків, але роботи зупинені через брак коштів.

"Метро фінансується як містом, так і державою. Свої зобов'язання не виконує якраз остання. За договором обидві сторони розраховуються за схемою 50 на 50. Однак минулого року місто фінансувало будівництво метро на 84%, у той час як держава лише на 16%. Нинішнього року кошти виділяють тільки зі столичної скарбниці", - сказав начальник метрополітену.

Він також заявив, що нині рівень зносу рухомого складу метро становить 75%, а з запуском нових станцій будуть потрібні додаткові вагони.

"До 2012 року включно списанню підлягають 169 вагонів, з яких лише 66 вагонам ми зможемо продовжити нормативні терміни експлуатації після проведення експертизи. Також після запуску трьох станцій метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії потрібно ще 50 вагонів", - сказав Мірошников.

Крім того, за його словами, збитковим є перевезення пасажирів, бо собівартість поїздки більша за вартість жетона.

"Четверта частина пасажирів - пільговики. Є ще студенти, які сплачують неповну вартість, а також пасажири, які купили довгострокові проїзні, де ціна поїздки 50 копійок. В середньому одна поїздка при вартості 1,7 гривні, обходиться у 1,18 гривні, однак собівартість її на сьогодні становить 2,5 гривні. У той же час коштів на компенсації не передбачено", - сказав Мірошников.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ