Великої кільцевої навколо Києва не буде?


Будівництво великої кільцевої дороги навколо Києва не буде закінчено до Євро-2012.

Про це в інтерв'ю "Україні молодій" заявила голова Секретаріату президента, колишній керівник Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко.

"Про цей проект я можу говорити тільки із сумом. Перші два роки він дуже швидко розвивався: ми провели всі підготовчі роботи, визначили напрямки роботи і фактично завершили проектування. Але, на жаль, ми повністю відстали в законодавчій базі, яка дала б можливість розпочати будівництво дороги", - сказала Ульянченко.

За її словами, проблемою є те, що немає законів про велику кільцеву дорогу, про вилучення землі на суспільні потреби.

"У нас до цих пір діє багато застарілих актів. Ми багато разів зверталися у Верховну Раду, але поки що до нас не прислухалися", - сказала глава СП.

Ульянченко відзначила, що розробка проекту повинна йти одночасно з ухваленням законодавчої бази.

"Ми вивчали досвід будівництва кільцевих доріг навколо Санкт-Петербурга, Будапешта: скрізь все починалося із законодавства", - наголосила вона.

"Дорогу планується побудувати досить близько до Києва, а тут будь-яка земля дорога, і не має значення, пройде тут кільце чи ні. Тому паї скуповувалися навіть без відома, що тут буде дорога", - сказала керівник секретаріату.

За словами Ульянченко, великою проблемою є те, що кільцева дорога вперше будується в умовах приватної власності на землю.

"Це ж не просто реконструкція існуючої дороги. Нам ще не раз доведеться зіткнутися з цією проблемою", - відзначила Ульянченко.

Як відомо, Міністерство транспорту і зв'язку у 2009 році на будівництво кільцевих доріг навколо міст, що приймають Євро-2012, виділило 500 мільйонів гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ