Парковка на газоні "коштує" 450 гривень



У столиці за 5 місяців боротьби з водіями, що паркуються на зелених зонах, програмою фотофіксації виявлено 21 300 порушень та складено 17,5 тисячі протоколів.

У районах почали відкривати рахунки, на які надходять кошти від штрафів, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За словами гендиректора КО "Київзеленбуд" Юрія Хаєва, припаркований у зеленій зоні автомобіль в середньому пошкоджує 7 кв. м газону. Вартість відновлення становить майже 450 гривень.

"На сьогодні районні зеленбудівці склали 2738 актів. Вдалося відшкодувати майже 25 тисяч гривень. Усі кошти спрямують на відновлення територій", - сказав Хаєв.

За словами директора КП "Київтранспарксервіс" Олени Поліщук, за порушниками слідкують громадські інспектори та працівники ЖЕКів, які фотографують машини на газоні.

Як відомо, у серпні 2005 року Київська адміністрація вирішила побудувати по 2 багатоповерхових паркінги в кожному районі в 2005-2006 роках.

У травні 2008 року адміністрація вибрала інвесторів будівництва 4-х підземних паркінгів: під проїзною частиною вулиці Терещенківської, під площею Лесі Українки, під вулицею Хмельницького (від Хрещатика до Пушкінської) та під Спортивною площею.

У липні 2008 року КМДА вирішила залучити інвесторів до будівництва 3-х підземних й 2-х підземно-наземних паркінгів у центрі Києва. Однак наразі багаторівневі паркінги ще не збудовані.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ