БЮТ: київська влада викидає на вулицю видавництво "Дніпро"


Депутати Блоку Юлії Тимошенко заявляють, що 2 червня 2009 року о 10 годині відбудеться спроба примусового виселення найстарішого видавництва України "Дніпро".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби БЮТ.

За словами депутата Блоку Дениса Москаля, на сьогоднішній день офіційною причиною виселення видавництва "Дніпро" є рішення Господарського суду Києва.

"У червні 2008 року у видавництва, яке займає приміщення на вул. Володимирській, 42А з 1955 року, закінчився договір оренди, і не був своєчасно переукладений. Проте всі документи видавництвом були своєчасно підготовані, натомість Головне управління комунальної власності Києва, не пояснюючи причин, договору на оренду приміщення видавництву не продовжило, натомість подало позов до суду на виселення "Дніпра", - сказав Москаль.

Бютівець зацитував уривок з листа-попередження, який надійшов до видавництва з виконавчої служби: "...виселення відбудеться у примусовому порядку, зі стягненням з видавництва виконавчого збору в сумі 340 гривень, й відсутність працівників видавництва не є перешкодою для виконання рішення, замки будуть зламані, двері відкриті...".

За словами Москаля, такі дії столичної влади суперечать закону.

"Так цинічно викидати на вулицю найстаріше видавництво України - це переходить будь-які межі. Молода, тепер ще й орденоносна команда Черновецького нахабніє просто на очах", - сказав Москаль.

Як відомо, за 2000-2003 роки у видавництва "Дніпро" вже забрали1127 кв.м. його площі: перший поверх був приватизований ТОВ "Пегас-Плюс", приміщення першого та цокольного поверхів передали у власність приватної особи.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ