У Жовтневій лікарні з'явиться відділення нейрохірургії



Фото rus.kabar.kg
У Києві на базі Олександрівської (Жовтневої) клінічної лікарні буде створено відділення дитячої нейрохірургії

Про це заявила перший заступник міського голови Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба КМДА.

Вона відзначила, що упродовж останніх років дити Києва в разі отримання черепно-мозкової травми проходили діагностику та лікування в ДУ "нститут нейрохірургії ім. академіка А.П. Ромоданова АМН України". Але з 15 травня 2009 року інститут нейрохірургії припинив надання ургентної допомоги дітям з черепно-мозковими травмами, посилаючись на відсутність коштів на проведення комп'ютерної томографії.

За словами Кільчицької, такі дії керівництва інституту позбавляють київських дітей можливості отримувати необхідну безкоштовну медичну допомогу в рамках чинного законодавства.

"Ми дуже вдячні фахівцям інституту за багаторічну допомогу в лікуванні киян та їх дітей. Але з огляду на витребування керівництвом цього лікувального закладу коштів та відмову надавати медичну допомогу киянам, ми вимушені відкрити нейрохірургічне відділення в Олександрівській клінічній лікарні для госпіталізації хворих з нейротравмою та організації ургентної допомоги дітям з черепно-мозковою травмою", - сказала Кільчицька.

Вона наголосила, що лікування буде безкоштовним, "адже 49 статтю Конституції України (про безкоштовне надання медпослуг), про яку забули в Інституті нейрохірургії, ще ніхто не відміняв".

Кільчицька додала, що Київська міська державна адміністрація обов'язково повідомить про ситуацію, що склалась в ДУ "Інститут нейрохірургії" депутатів Київради та депутатів Верховної ради.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ