У мерії розповіли, за яких умов у столиці можуть бути гральні автомати


Столична влада пропонує внести зміни в Ліцензійні умови проведення господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів у Києві.

Відповідний проект регуляторного акту оприлюднено на сайті Київської міської державної адміністрації.

Згідно з документом, гральні заклади не можуть розміщуватись в житлових будинках, закладах охорони здоров'я, навчальних закладах, органах державної влади та місцевого самоврядування, культових спорудах, банківських установах, бібліотеках, музеях, і виставочних галереях, виробничих приміщеннях, на територіях та будівлях, які є об'єктами  культурної спадщини, на станціях метрополітену та підземних переходах, на зупинках громадського транспорту, в об'єктах  комунальної власності.

Крім того, передбачається, що гральні заклади не будуть розміщуватись ближче ніж за 500 метрів (з відліком по пішохідній зоні) від території дитячих дошкільних закладів, середніх загальноосвітніх шкіл та інших навчальних закладів, де навчаються діти віком до 18 років, закладів охорони здоров'я та культових споруд.

Встановлене в ігровому залі обладнання грального закладу має знаходитись у справному технічному стані, площа на якій розміщується один гральний автомат не повинна бути менша ніж 6 квадратних метрів.

Регуляторний акт має на меті обмежити доступ неповнолітніх до гральних закладів та прийняття участі в азартних іграх, заборонити розміщення гральних закладів, тоталізаторів в житлових будинках, посилити контроль з боку ліцензіатів за належною експлуатацією приміщень та обладнання.

Альтернативою запропонованому регуляторному акту, як відзначають у Головному управлінні з питань регуляторної політики і підприємництва КМДА, може бути прийняття Верховною Радою закону про азартні ігри.

Пропозиції і зауваження до проекту регуляторного акта будуть прийматися по 27 червня.

Як відомо, 15 травня Верховна Рада ухвалила закон про заборону грального бізнесу на території населених пунктів України.

На початку року у столиці почали з'являтися гральні автомати від Київської адміністрації "Благодійний приз "Столиця". Однак, згодом "однорукі бандити" від Черновецького кудись зникли.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ