Черновецький взяв ще одного заступника



Ігор Добруцький тепер заступник Черновецького. Фото "Української правди"
Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження про призначення Ігоря Добруцького своїм заступником.

Про це у коментарі "Українській правді. Київ" заявив сам Добруцький.

"Так. Буду заступник міського голови. Мер, я знаю, заяву, наказ підписав, але десь воно скоро вступить в силу. Я буду займатися питаннями озеленення і благоустрою, екологія, "Київзеленбуд", - сказав Добруцький.

Він заявив, що має дуже багато планів на найближчі півроку щодо озеленення столиці.

"У мене серйозні  плани. Насамперед. це історичні місця: це філармонія (парк біля Національної філармонії), Оперний (парк біля Оперного театру), сквер Городецького, Пасаж, Золоті ворота. Проведені по них конкурси, як на закупку рослин, так і на ландшафтну архітектуру, тобто ми вже знаємо, що там буде зроблено. Ми будемо втілювати це в життя, ми готуємося дуже серйозно до Євро-2012", - сказав Добруцький.

За його словами, зміниться найближчим часом і Хрещатик.

"На Хрещатику буде пішохідна зона в районі Пасажу, на вихідні Городецького і Заньковецької буде закриватися. Дуже серйозний проект озеленення по Хрещатику, який буде закривати від вулиці живоплотом, (встановимо) нові сучасні туалети, нові лавки, баки для збирання сміття. Алея зірок буде на Хрещатику, алея на честь почесних громадян Києва", - сказав Добруцький, додавши, що вже на центральній вулиці висадили 49 нових каштанів "німецької якості".

Але великою проблемою на Хрещатику є великі рекламні конструкції, яких, за словами нового заступника мера, не повинно там бути.

"Мер підписав наказ забрати рекламні конструкції з Хрещатика, тож і це владнаємо", - сказав він.

Добруцький наголосив, що до Євро-2012 буде озеленено прилеглу територію біля НСК "Олімпійський".

"Дендроплан ми погодили кілька днів тому. Ми просто поставили серйозні вимоги до замовника, бо вони там хотіли лише газончики і все, а ми настояли, що там має бути серйозна кількість пірамідальних дубів, граба, каштани обов'язково -  і білі, і червоні. Повинен бути пролив, щоб поливати ці рослини", - сказав заступник мера.

За його словами, швидше за все дерева закуповуватимуть в Німеччині за кошти з держбюджету.

"Таких у нас дерев в Україні точно нема, це скоріше Німеччина буде. Це буде закуплено коштом держбюджету. Кошторису замовлення ще немає, але, я думаю, там потрібні мільйони гривень, я думаю, до 10 мільйонів", - сказав Добруцький.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ