До Євро-2012 Київ матиме 5 нових електропідстанцій


Київська міська державна адміністрація забезпечить будівництво у Києві 5 нових електропідстанцій потужністю 110 кВт до Євро-2012.

Про це заявив перший заступник мера Анатолій Голубченко, пише Київ.proUA.com з посиланням на УНІАН.

За його словами, для збільшення енергетичних потужностей столиці необхідно вирішити 2 проблеми. Першу - прокладення від атомних станцій ліній електропередач - вирішує Міністерство палива й енергетики. Другу - будівництво у місті нових електропідстанцій - взяв на себе Київ.

Він наголосив, що п'ять підстанцій мають бути побудовані згідно з програмою підготовки до Євро-2012.

За словами Голубченка, для двох з п'яти підстанцій - "Олімпійської" і "Європейської", замовниками яких виступила КМДА, зараз виділяються земельні ділянки.

"Така ж ситуація по "Київенерго" (по підстанціях, замовником яких є "Київенерго") - вони закінчують виділення земельних ділянок. Ми взяли на себе зобов'язання їм допомогти у деяких питаннях. У цілому ж до 2012 року ми забезпечимо введення відповідних потужностей", - додав він.

Разом з тим, за словами Голубченка, після будівництва підстанцій необхідно буде вирішити ще одну проблему - рівномірний розподіл по районах.

Як повідомляє УНІАН, згідно зі Схемою розвитку електричних мереж 35 кВт і вище у Києві до 2020 року, розробленою інститутом "Київгенплан", до 2012 року в місті потрібно побудувати 11 нових підстанцій на 110 кВт, реконструювати 8 існуючих, а також прокласти чотири лінії електропередач потужністю 110 кВт.

Їх вартість на сьогоднішній день оцінюється в 2,7 мільярда гривень, проте енергетики не можуть почати роботи, поки Київрада не затвердить документ.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ