За Бортницьку станцію аерації візьмуться восени


Реконструкція Бортницької станції аерації може розпочатися вже у листопаді цього року.

Про це на сесії Київради у четвер сказав перший заступник мера Анатолій Голубченко, повідомляє УНІАН.

За його словами, техніко-економічне обґрунтування реконструкції станції вже розроблене, був проведений тендер на проект реконструкції.

Голубченко відзначив, що столичною програмою соціально-економіного розвитку передбачено 62 мільйони гривень на ці потреби. З них - 32 мільйони гривень для Головного управління капітального будівництва під проектування, і 30 мільйонів гривень для Головного управління комунального господарства на завершення першочергових поточних робіт та на покриття боргів попередніх років за виконані роботи.

Крім того, за словами першого заступника мера, наразі готується розпорядження Кабінету міністрів щодо виділення кредиту Києву під гарантії уряду на 35 років під комплексну реконструкцію Бортницької станції аерації і будівництво сміттєспалювального заводу.

"Ми зараз оформляємо це розпорядження, оформляються зауваження міністерств і фінустанов, воно вийде в остаточному вигляді десь через тиждень і ми розпочнемо активну роботу. З листопада почнуться конкретно роботи з реконструкції - це умови уряду під надання гарантій", - сказав Голубченко.

Як відомо, раніше Голубченко заявляв, що Київська адміністрація провела переговори з японською компанією щодо отримання кредиту на реконструкцію Бортницької станції аерації.

"Уже провели переговори з японською компанією, яка готова надати такий кредит під гарантії Уряду на 20 років", - сказав Голубченко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ