Зрізати одне дерево в столиці коштує 100 тисяч?


Київський міський голова Леонід Черновецький заявляє, що вирубка одного дерева у столиці коштує 100 тисяч гривень.

Про це він сказав на засіданні Київради у четвер, відповідаючи на питання, чому міська влада не реагує на винищення парків.

"За час мого правління я в декілька разів підняв до невідомих, захмарних висот вирубку кожного дерева по вартості у місті Києві. Сьогодні, щоб звалити одне дерево треба заплатити 100 тисяч гривень і більше, якщо воно певного року. І за кожне дерево я переживаю сам", - сказав мер.

Він наголосив, що нині в Києві немає того, що було "за старої влади", коли "тисячі і десятки тисяч (дерев) куди попало збували за копійки".

Як відомо, на початку лютого Київська міська державна адміністрація ввела 35 платних послуг з озеленення і благоустрою території, які надаються фізичним і юридичним особам комунальним об'єднанням "Київзеленбуд".

Згідно з цим розпорядженням, вартість вирубки дерев із застосуванням автопідйомника становить 521-1362 гривні/куб. метр залежно від породи дерева і діаметра стовбура, без застосування автопідйомника - 228-548 гривні/куб. метр.

На початку березня, у київському сквері ім. Василя Стуса, що на проспекті Перемоги, 119, ТОВ "Компанія "Етрекс" вирізало більше 100 дерев, серед яких сосни і дуби, яким за 100 років.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ