Черновецький: "Ми щодня вилучаємо 50-100 гральних автоматів"



Фото val.ua
Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що веде напружену боротьбу з гральним бізнесом у Києві.

Про це він заявив на засіданні Київради у четвер, відповідаючи на питання депутатів.

"На Україні вперше ліцензування грального бізнесу, вилучення гральних автоматів, воно пройшло саме в Києві. Саме в Києві ми обмежили території від шкіл, лікарень. Кияни знали, що я цим живу. Жахіття ці гральні автомати на кожному кроці. Були. Зараз ми їх вилучаємо наскільки це можливо", - сказав Черновецький.

За словами мера, ця сфера діяльності дуже корумпована, але столична влада все одно бореться з однорукими бандитами.

"Корупція у цій сфері колосальна. Я розповідав уже історії, коли власники закривались в кіосках з гральними автоматами і не давали нам вилучати їх. Щодня ми вилучаємо 50-100 автоматів", - сказав міський голова.

Він відзначив, що проїхався нещодавно по окремих містах і там побачив, що там на центральних вулицях всюди стоять гральні автомати.

"У Києві всього цього немає", - констатував мер.

Черновецький також наголосив, що саме він розпочав боротьбу з гральним бізнесом в Україні.

"Я хочу, щоб усі депутати знали і кияни, що одним із перших законопроектів у Верховній раді по гральному бізнесу був мій законопроект про ліквідацію його взагалі в Україні як класу. Це правда. Сьогодні, слава Богу, за ініціативи уже Верховної ради гральний бізнес буде обмежений у своїх правах", - сказав мер.

Він висловив сподівання, що Верховна рада все ж прийме закон щодо грального бізнесу, і "ми отримаємо друге дихання" у боротьбі з ним.

Як відомо, на початку року у столиці почали з'являтися гральні автомати від Київської адміністрації "Благодійний приз "Столиця". Однак, згодом "однорукі бандити" від Черновецького кудись зникли.

15 травня Верховна Рада ухвалила закон про заборону грального бізнесу на території населених пунктів України. Однак, не зважаючи на заборону, більшість гральних закладів у столиці працюють.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ