Метрополітену дозволили придбати 100 вагонів


Київська міська рада дозволила комунальному підприємству "Київський метрополітен" купити 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з правом викупу.

За відповідне рішення проголосували 85 депутатів, повідомляє прес-служба КМДА.

Таким чином, рада дозволила підприємству здійснити закупівлю вагонів за вказаною схемою в 2009-2014 роках з їх постачанням в 2009 році і оплатою з міського бюджету в поточному році 15% від загальної вартості покупки.

Фінансування закупівлі фінансових лізингових послуг (вагони метрополітену) буде здійснюватись за рахунок та в межах асигнувань передбачених в бюджеті та Програмі соціально-економічного розвитку Києва на 2009 та наступні роки.

Як відомо, раніше "Київський метрополітен" звернувся до Київради з проханням про дозвіл фінансового лізингу 100 вагонів метро.

За розрахунками підприємства, загальна вартість 100 вагонів складе близько 800 мільйонів гривень, а сума першої оплати (15%) - 113,5 мільйона гривень.

За словами першого заступника мера Євгена Червоненка, 109 вагонів метро відслужили своє і мають бути списані без права продовження експлуатації.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ