У Києві вбили захисника Жукового острова


26 травня невідомі вбили 59-річного жителя Голосіївского району столиці, активного захисника території Жукового острова Олексія Гончарова.

У цей же день вони жорстоко побили його дружину, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Київського еколого-культурного центру.

За словами екологів, за два дні до смерті Гончаров брав участь у припиненні незаконного видобутку, намиву і продажу піску на Жуковому острові кількома комерційними фірмами.

За їхніми даними, чоловік показав місця незаконного видобутку піску знімальній групі одного з українських телеканалів, після чого були викликані співробітники міліції і незаконний видобуток піску був припинений.

За словами директора КЕКЦ Володимира Борейка, наступного дня після цього разом з цією ж знімальною групою на місце виїхали представники Центру й оцінили видобуток піску з екологічної точки зору.

"Наступного дня пенсіонер був убитий. Є всі підстави припускати, що він став жертвою кримінальних бізнесів-структур, (причому, швидше за все, за допомогою держструктур, які дали бандитам його адресу), що тримають у Києві незаконний бізнес з видобутку піску, і за допомогою убивства Гончарова вирішили залякати інших захисників природи і журналістів, що вимагають від влади навести в цій справі порядок", - підкреслив Борейко.

За його словами, пенсіонер кілька років безрезультатно звертався зі скаргами на незаконний видобуток піску на Жуковому острові в міліцію й органи влади як району, так і міста.

"Ми глибоко обурені кримінальним свавіллям, що відкрито панує в Києві, коли захисників природи вже почали убивати відкрито серед білого дня в себе будинку. Якщо суворо не покарати вбивць, то завтра загинути від рук київського криміналу може будь-який захисник природи або журналіст, що пише на екологічну тему", - сказав Борейко.

Екологи вимагають від влади Києва "нарешті припинити "піщаний" безпорядок на Жуковому острові і відновити статус заказника на всій його території".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ