Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a1e821f2750d/
Українська правда
Київ

Киянам обіцяють електричку до Дня Києва, а згодом і трамвай

28.05.2009  15:22

Столична влада має намір до Дня Києва запустити міську електричку від станції "Городня" до станції "Петрівка", а до Дня Незалежності ввести в експлуатацію швидкісний трамвай.

Про це на засіданні сесії Київради заявив перший заступник мера Денис Басс.

"До дня Києва ми плануємо пуск електрички від станції "Городня"  до станції "Петровка". Фактично ми дамо можливість усім жителям Троєщини проїжджати скоріше міст, бо залізничний міст на сьогодні не завантажений і платформи зараз майже готові", - сказав Басс, додавши, що всі роботи планують "повністю завершити до 10 червня".

За словами заступника мера, роботи на усіх об'єктах тривають.

"Що стосується будівництва трамваю у сторону Борщагівки, там теж ідуть роботи. Ми профінансували близько 70 мільйонів, зараз завершуємо монтаж усіх колій. Я думаю до Дня Незалежності ми зможемо пустити це трамвай. Також планується купити два нових трамваї", - сказав Басс.

Він наголосив, що тривають роботи і на Московській площі.

"Тут робота не зупиняється, буквально з цього тижня ми знову ж таки почали фінансувати.

Основними, ми вибрали, пріоритетними, Московську площу, з'їзд з моста Патона, будівництво метро і продовження фінансування по Троєщинському напрямку. Ми запроектували близько 80 розв'язок", - сказав заступник мера.

Басс наголосив, що вже завершене проектування метро на Троєщину, і "вже найближчим часом там на окремих ділянках розпочнуться підготовчі роботи".

"Крім того, ми запустимо нові автобусні маршрути на прохання жителів міста", - сказав Басс.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.