Кільчицька хоче зекономити на лікарнях 29 мільйонів



Фото k.img.com.ua
За ініціативи першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, до всіх лікувально-профілактичних закладів міста були направлені фахівці-економісти, які перевірили кількість надходжень до спеціальних фондів лікарняних установ та видатки з них.

Як повідомляє прес-служба КМДА, у декількох лікарнях виявлено низку фінансових порушень. 

Як відзначила Кільчицька, у зв'язку з кризою, коли з кожним днем стає все гірше, столична влада повинна знати, що діється в кожній з лікарень.

"Сьогодні Київ - ледь не єдине місто в Україні, в якому медична галузь ще тримається на поверхні. Ми тримаємось і будемо триматися й надалі, і, не дивлячись на негативні публікації в пресі, ми постійно здійснюємо цілу низку антикризових заходів, які загалом допоможуть нам заощадити 29 мільйонів гривень на рік", - сказала Кільчицька.

Вона пообіцяла, що буде працювати окремо з кожним головним лікарем, і перевіряти, скільки кожна конкретна лікарня отримує з бюджету міста, скільки зі спецфонду, скільки грошей іде у фонд заробітної плати.  

"Необхідно, щоб вся система працювала таким чином, щоб уникнути будь-яких негативних змін у системі охорони здоров'я міста Києва. І ми робимо заради цього все можливе. Я чекаю пропозицій з мінімізації витрат від кожної лікарні та поліклініки", - додала Кільчицька. 

Вона також нагадала, що зараз вирішується питання щодо компенсації надбавок лікарям за перші три місяці 2009 року і найближчим часом всі лікарі їх отримають.

"Українська правдаю. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ