Прокуратура не дозволила забрати будівлю у синоптиків


Прокуратура Києва опротестувала рішення столичної влади про передачу будинку на вул. Золотоворітській, 6-б, в якому розташований Український Гідрометцентр у власність інвестору.

Відповідне рішення було прийняте після проведення перевірки дотримання закону органами місцевого самоврядування при проведенні конкурсу із залучення інвестора для реконструкції цього приміщення з подальшою передачею у власність інвестору.  

Як повідомили у прес-службі прокуратури, на момент проведення конкурсу приміщення на вул. Золотоворітській, 6-б перебувало в користуванні державного підприємства Український гідрометеорологічний центр на підставі договору оренди з Київрадою в особі уповноваженого нею представника - КП "Київжитлоспецексплуатація".

Зазначені обставини передбачають застосування та дотримання певних норм законодавства, які не були враховані органами місцевого самоврядування.

Зокрема, прокуратура помітила порушення закону при прийнятті Київською адміністрацією розпорядження "Про затвердження результатів конкурсів із залучення інвесторів" та ухваленні Київрадою рішення "Про передачу нежилих будинків комунальної власності у власність інвесторам".

Столична прокуратурою з метою усунення порушень вимог чинного законодавства опротестувала вищезазначені акти органів місцевого самоврядування. 

Як відомо, раніше заступник начальника Гідрометцентру Анатолій Прокопенко заявляв, що зовсім скоро синоптики можуть залишатися без даху над головою. Адже їхній будинок, що на Золотоворітській, 6-б, Київрада передала якомусь товариству з обмеженою відповідальністю.  

Згодом заступник голови Верховної Ради Микола Томенко направив звернення прем'єр-міністру та генеральному прокурору з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася навколо забезпечення нормальної роботи Укргідрометцентру.

Після цього прем'єр Юлія Тимошенко дала доручення в.о. Голови Фонду держмайна Дмитру Парфененку, Голові КМДА Леоніду Черновецькому, Міністру економіки Богдану Данилишину, Міністру юстиції Миколі Оніщуку, Міністру з питань надзвичайних ситуацій Володимиру Шандрі розібратися і прозвітувати про ситуацію з гідромецентром.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ