Голубченко: сміття з Хрещатика приберуть. А Пилипишина перевірять



Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко доручив Головному управлінню з контролю за використанням бюджетних коштів та Головному управлінню фінансів КМДА здійснити аудит використання коштів бюджету Шевченківського району.

Відповідне рішення було прийняте у відповідь на відмову комунальників району прибирати Хрещатик через борги з зарплати.

За словами Голубченка, усі райони Києва мають проблеми заборгованості перед перевізниками за вивезення сміття, але, на відміну від Шевченківського району, не підбивають профспілки комунальників на страйки, повідомляє УНІАН.

Так, заборгованість Голосіївського району становить 5 мільйонів 299 тисяч гривень, Деснянського - 6 мільйонів 461 тисячу гривень, Оболонського - більш як 3 мільйони гривень, Солом'янського - 4 мільйони 100 тисяч гривень, у той час, як заборгованість Шевченківського району становить 2 мільйони 882 тисячі гривень.

"Відповідальність за благоустрій і чистоту району лежить виключно на голові РДА. І за ту ситуацію, що склалася із прибиранням сміття на Хрещатику та Майдані Незалежності, несе повну відповідальність Віктор Пилипишин. Якщо Шевченківський район не в змозі впоратися зі своїми завданнями, то я дам доручення відповідальним службам Печерського району, компанії "Грінко" та "Київспецтрансу" прибирати Хрещатик та Майдан Незалежності власними силами", - сказав заступник мера.

Водночас він наголосив, що зараз збільшити фінансування ЖКГ неможливо, бо "тарифи поки що занижені, тому, з 1 червня тарифи приводяться у відповідність з економічно обґрунтованими".

"Тоді (після підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги) з'явиться можливість покривати заборгованість і виходити з цієї ситуації", - додав Голубченко.

За його словами, КМДА підготує на сесію у червні пропозицію покрити різницю у тарифах на вивезення сміття в обсязі 29 мільйонів 489 тисяч гривень і таким чином знайде можливість розрахуватися з усіма перевізниками через райони.

На період, поки з'ясовуватиметься бюджетне питання, комунальному господарству Печерського району дано доручення прибирати частини центру Києва, які територіально належать до Шевченківського району.

Як відомо, з 23 травня комунальники Шевченківського району столиці припинили прибирати центр міста - вулицю Хрещатик та Майдан Незалежності - через відсутність в бюджеті столиці коштів на фінансування ЖКГ.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ