Столичні двори освітлять за допомогою реклами


Столична влада має намір вирішити проблему освітлення під'їздів та дворів за допомогою пристрою, що буде одночасно і рекламним щитам, й інформаційним табло.

Програма зі встановлення подібних щитів була розроблена головою фракції ГАК у Київраді Олександром Пабатом, пише "Дело".

Вона передбачає встановлення спеціальних конструкцій над входами в під'їзди будинків, що зможуть освітити 10-20 кв.м прилеглої території.

Більшу частину цих табло займатиме реклама (70%), а решту 30% - назва вулиці, номер будинку, номери квартир у під'їзді, телефони швидкої допомоги, пожежної, міліції й ін.

Крім того, уся інформація буде дублюватися англійською мовою. Конструкції мають намір установити протягом 2009-2010 років.

Столична влада планує, що видатки з виробництва і встановлення конструкцій, а також витрати, зв'язані з їхнім обслуговуванням візьме на себе інвестор. Крім цього він буде сплачувати вартість оренди землі під пристроями.

Комісія Киеврады з питань житлово-комунального господарства схвалила даний документ з умовою внесення в нього виправлення - інвестор буде також платити за електроенергію, яку використовуватиме пристрій.

Розробило і запатентувало пристрій для освітлення ТОВ "БАГРЕС-РІА", яке з листопада минулого року установило близько 700 таких пристроїв у Шевченківському районі і займається отриманням дозволів на використання їх як рекламу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ