"Олімпійський" обсадять каштанами і дубами


У рамках підготовки і проведення в Києві чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 стадіон "Олімпійський" додатково озеленять. Зокрема, на вході з'являться білі і рожеві каштани, на схилах - граби, дуби та глід.

Про це заявив радник київського мера Ігор Добруцький, пише "Комсомольська правда".

За його словами, стадіон приведуть до європейських стандартів не тільки в архітектурному та технічному плані, але й у плані ландшафтного дизайну.

"Сьогодні вже працює комісія з десятка незалежних архітекторів-ландшафтників, ініціативи і думки яких будуть враховані в розробці дендроплану перед його надсиланням до Ландшафтної ради", - сказав Добруцький.

Він відзначив, що перш ніж направити на розгляд і твердження профільної комісії дендроплан, тобто ті рослини і дерева, які з'являться після завершення реконструкції "Олімпійського", проект пройде затвердження у "Київзеленбуді" і буде схвалений незалежними експертами.

Крім висадження нових рослин також планується зберегти всі нині існуючі дерева на території "Олімпійського". Зокрема, пірамідальні тополі, які впродовж кількох десятків років ростуть на прилеглій до стадіону території.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ