"Київенерго" вважає, що Черновецький знайшов альтернативу ЖЕКам


АЕК "Київенерго" вважає, що створення Київською міськадміністрацією КП "Київтеплоенерго" не вплине на здійснення компанією функцій з виробництва теплової і електроенергії.

Про це заявив фінансовий директор "Київенерго" Михайло Уткін, повідомляє прес-служба компанії.

"На жаль, чиновники Києва погано орієнтуються в питаннях енергопостачання міста. "Київенерго" займається виробництвом електричної та теплової енергії, її передачею та постачанням. Змусити надавати послуги нас неможливо, це не наша функція", - сказав Уткін.

Він наголосив, що створити альтернативу "Київенерго" неможливо.

"За задумом мерії "Київтеплоенерго" швидше за все стане альтернативою ЖЕКам. Сьогодні "Київенерго" продає тепло ЖЕКам, а ті надають послуги населенню з опалення та постачання гарячої води. Чиновники, мабуть, хочуть, щоб послугу надавало нове комунальне підприємство", - сказав Уткін.

За його словами, нововведення не вплине на вартість продукції (теплоенергію) "Київенерго".

"А ось як формуватиме вартість послуги тепла для населення нове підприємство - це його справа. У будь-якому випадку законні вимоги з оплати вартості продукції ми не зменшимо, чи то для ЖЕКів, чи для нового підприємства", - наголосив фінансовий директор "Київенерго".

Як відомо, раніше перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив про намір Києва створити КП "Київтеплоенерго" до липня. Він пояснив необхідність створення в терміновому порядку цього комунального підприємства тим, що КМДА попросила "Київенерго" до 1 липня визначитися, чи бере вона на себе обов'язки виробника гарячої води у столиці.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ