У Києві з'явиться притулок тварин. Поруч із цвинтарем?


У Деснянському районі Києва в найближчому майбутньому планується побудувати притулок для бездомних тварин.

Про це на прес-конференції у понеділок заявила мера Києва з питань навколишнього середовища Світлана Берзіна, повідомляє Ліга.

За її словами, нині розглядається варіант ділянки біля ТЕЦ-6, що потенційно може бути відведений під притулок для тварин.

"Там у недобудованому стані знаходиться цвинтар для тварин, що рано чи пізно добудується. Зараз розглядаються питання, як цю ділянку краще перевести з земель лісового фонду в землі загального користування. Це було б непогано, тому що поруч із цвинтарем. Людина після похорону своєї тварини змогла б зайти в притулок і, можливо, взяти собі нового домашнього улюбленця", - сказала Берзіна.

Вона відзначила, що на будівництво притулку, який міг би утримувати 700-1000 тварин, необхідно виділити з бюджету 10-12 мільйонів гривень.

"Цього року мова може йти тільки про підготовку проектної документації. Будівництво, думаю, могли б закінчити через 1-1,5 роки", - сказала Берзіна, додавши, що крім того, у кожному районі планують збудувати міні-притулки.

"Їхнє створення зніме навантаження з притулку в Бородянці, зробить реалізацію програми більш масовою і більш економічно виправданою", - відзначила радник мера.

За її словами, до кінця року в Києві повинні з'явитися 3-4 міні-притулки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ