У столиці з'являться "водні маршрутки"



Фото "Сегодня"
З 15 червня між Правим і Лівим берегами столиці почне курсувати муніципальний пором.

На причалах уже закінчують облаштованість павільйонів, встановлюють турнікети і квиткові каси.

За задумом столичної влади, новий вид транспорту повинен заощадити час міських жителів, які щодня простоюють у пробках на мостах, пише "Сегодня".

За словами заступника директора судноплавної компанії, яка буде організовувати перевезення, Дениса Молотковця, Головне управління транспорту КМДА уклало з ними договір про оренду двох прогулянкових великих катерів.

"Я б не став називати цей вид транспорту муніципальним. Це комерційний проект і його життєздатність буде залежати від популярності серед киян", - сказав Молотковець.

Він відзначив, що одне судно зможе вмістити в себе 500 чоловік (це і стоячі, і сидячі місця).

За графіком катер стартуватиме від Осокорків о 7.00, ділі рухатиметься на Березняки, до мосту Метро і на Поштову площу. У дорозі "водна маршрутка" буде 1 годину 40 хвилин, а на кожній зупинці простоїть близько 5 хвилин. У зворотному напрямку катер відчалюватиме о 18.00. Курсуватиме новий транспорт до жовтня.

Ціни ще повинні затвердити в мерії. Але виходячи з того, що оренда одного корабля складає 216 тисяч гривень на місяць, а перевезти за цей час катер зможе 30 тисяч людей, то вартість квитка буде не нижчою за 7,2 гривні.

Однак, за словами заступника начальника ГУ транспорту Івана Шпильового, пільговики їздитимуть безкоштовно.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ