Райадміністраціям доручили шукати расистські написи


Головне управління у справах національностей та релігій КМДА має намір посилити боротьбу з проявами расизму і ксенофобії у Києві. У зв'язку з цим було створено тимчасову робочу групу, яка проведе перевірку місць, де містяться написи чи продається література, спрямована на розпалення міжнаціональної ворожнечі

Про це йдеться в повідомленні управління, розміщеному на сайті КМДА.

"Останнім часом на стінах будівель та парканах міста почали з'являтися написи та малюнки ксенофобського та расистського змісту, а в деяких торгівельних мережах Києва відкрито продається література та інші матеріали, спрямовані на розпалення міжнаціональної ворожнечі", йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим управління вирішило організувати та провести до 15 червня рейди для перевірки торгових точок та мереж з метою виявлення фактів продажу літератури расистського та ксенофобського змісту.

Крім того, управління доручило відповідним структурним підрозділам КМДА та райдержадміністрацій посилити боротьбу з написами та малюнками расистського та ксенофобського характеру.

У разі виявлення написів та малюнків подібного змісту варто оперативно повідомляти про них КМДА та правоохоронні органи.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ