Дозволи на встановлення ларьків видаватимуть по-новому


Київрада прийняла нову схему видачі дозволів на розміщення тимчасових споруд та малих архітектурних форм у столиці.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Київради 21 травня.  

Як повідомляє пре-служба БЮТ, це рішення передбачає безкоштовне продовження дозволів функціонування тимчасових споруд та МАФів.

За словами бютівця Василя Сенчука, протягом двох місяців усі районні адміністрації, райради, а також КП "Київпастранс" повинні подати Головуправління архітектури і дизайну КМДА списки усіх підприємців, що мають на їхній території МАФи.

Крім того, має бути створена відповідна Комісія по вирішенню спірних питань, до складу якої входитимуть і самі підприємці, яка прийматиме рішення щодо продовження функціонування МАФів та їх встановлення.

"Дуже важливо, що не менше половину складу комісії, яка вирішуватиме спірні питання щодо МАФів, становитимуть самі підприємці. Це не дозволить чиновникам КМДА та можновладцям будь-яких рівнів тиснути на малий та середній бізнес", - сказав Сенчук.

Реєстраційні дані та дозвільні документі на функціонування та розміщення МАФів збиратимуть райради.

Контроль за виконанням цього рішення Київради буде покладено на постійні комісію Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури та комісію з питань торгівлі, підприємництва, громадського харчування та послуг.

Рішення набуде чинності з дня його опублікування в муніципальній газеті "Хрещатик".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ