Лікарі безкоштовно оглядають родимки киян


21 травня в Київському інституті дерматології та косметології буде проводиться безкоштовний огляд киян, які мають ознаки злоякісного переродження родимок.

Про це заявила перший заступник мера Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба КМДА.

За її словами, профілактичний огляд проводитиметься в рамках Всеукраїнського благодійного Марафону Здоров'я в Інституті дерматології та косметології.

Кільчицька відзначила, що цього року Україна приєдналась до Всесвітнього дня меланоми, в рамках якого фахівці з різних країн нагадують громадянам про необхідність регулярно перевіряти свої родимки, пам'ятати ознаки їх переродження та шкідливу дію сонячного опромінення.

"Впровадження щорічного Дня меланоми в Україні надасть можливість кожній людині безкоштовно пройти консультацію у провідних дерматологів будь-якого міста з приводу родимок, що мають ознаки переродження", - сказала Кільчицька.

Водночас, за словами головного лікаря Київського шкірно-венерологічного диспансеру Маріам Кліменко, нині усі шкірдиспансери столиці проводять огляди родимок, тож кожен киян може у будь-який момент звернутися і отримати професійну консультацію дерматолога.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ