"Київпастранс" витісняє приватні маршрутки?



Фото "Сегодня"
"Київпастранс" планує пустити в місті свої маршрутні таксі на 29 маршрутах.

Автобуси будуть перевозити пасажирів на тих же умовах, що і приватники, пише "Комсомольська правда".

З такою пропозицією транспортники звернулися до Головного управління транспорту КМДА.

Однак приватні перевізники переконані, що це незаконно, адже "Київпастранс" посягає на їхній заробіток, тому і хоче витіснити маршрутки.

За словами голова організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерія Липець кого, у такий спосіб "Київпастранс" вирішив захопити собі маршрутні таксі і розвинути додатково 29 маршрутів.

"Колись ці маршрути існували, але потім їхній покинули і не обслуговували кілька років. На них почали працювати приватні перевізники. А "Київпастранс", видно, побачив, що інші заробляють на цих маршрутах гроші, от і вирішив пустити свій транспорт", - сказав Липецький. 

Щоб обслуговувати ці маршрути, "Київпастрансу" знадобиться 150 двохдверних і 72 тридверних автобуси "Богдан".

Колишній мер Києва Іван Салій переконаний, що таким чином комунальне підприємство хоче витіснити приватних перевізників.

"Київпастранс" повинен безкоштовно перевозити пенсіонерів. За це він одержує дотації з держбюджету і компенсації від міста. Йде витиснення комунальним підприємством приватного перевізника, у той час як проблем з перевезеннями немає", - сказав Салій.

Водночас Липецький заявляє, що "Київпастранс" і без того навчився заробляти, перетворивши автобуси на таксо буси, у яких не діють проїзні квитки.

"Звичайні автобуси заганяють у парк, і залишаються тільки маршрутні таксі, що заробляють у такий спосіб гроші. Людина, що має пільги, а ще гірше - купила проїзний у "Київпастранса", не може проїхати на (звичайному) автобусі - людям незручно його чекати 30-40 хвилин. І тоді вони сідають у маршрутку (таксобус) і додатково платять гроші", - сказав Липецький.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ