"Краще життя" від Черновецького коштує 75% пенсії



Фото з сайту КМДА
За можливість жити у будинку пристарілих пенсіонеру доведеться віддати майже усю пенсію.

Як відзначила директор пансіонату ветеранів війни і праці в Пущі-Водиці Світлана Назаренко, нині літні люди віддають закладу 75% від пенсії, пише "Сегодня".

Проте, як заявляли у прес-службі мерії, кількість охочих переселитися зростає. Нині уже 340 самотніх пенсіонерів повідомили в call-центр КМДА про своє бажання жити у пансіонаті.

КП "Кращий дім" обрало для старих пансіонат ветеранів війни і праці в Пущі-Водиці. На його території за високим парканом стоять два двоповерхових житлових корпуси, їдальня, господарчий блок, гараж і будинок адміністрації.

Серед розваг для пенсіонерів передбачені прогулянка на чистому повітрі, телевізор, доміно чи нарди. Часом до жителів пансіонату приїжджають актори з київських театрів.

У 60 типових номерах є ліжко, тумбочка, стіл і стілець, але постояльці можуть самі прикрашати своє житло.

За 75% від пенсії, за словами мешканців пансіонату, годують їх непогано.

"Наприклад, на обід був суп із фрикадельками, куряча відбивна, картопля. Увечері ще дають кефір, ну, і ліки", - сказала 83-річна Ганна Бєлих.

Однак обіцяних мером Києва Леонідом Черновецьким ікри та ананасів, поки що в меню пенсіонерів не було. Але і забирати силою квартири любих бабусь, як заявляють у прес-службі мерії, нібито не збираються.

"За законом, право на власність зберігається за людиною аж до його смерті. Хіба що пенсіонер захоче своє житло подарувати мерії. Але поки умови договору  з бабусями, які погодяться на переселення, не прописані", - кажуть в мерії.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ