Київська мерія почала війну з бочковим квасом?



Фото Ліги
Підприємці столиці, які займаються реалізацією бочкового квасу "Росинка", заявляють про тиск з боку міської влади, яка не дає дозволів на розміщення торгових цистерн.

За словами підприємців, політика мера Києва Леоніда Черновецького ставить під загрозу існування тисячі робочих місць та змушує підприємців переходити у тінь.

"На сьогоднішній день від київської влади ми не отримали в розпорядженні КМДА про весняно-літню торгівлю дозволів на розміщення квасних цистерн в нашому місті. Це означає, що Київська адміністрація не хоче бачити цистерни з квасом у столиці", - сказала підприємець Ольга.

Вона відзначила, що з початку року КМДА заявила, що можна отримати дозвіл на встановлення квасної цистерни через КП "Київське інвестиційне агентство". Однією з вимог було оформлення замовлення у Київземі витягу з кадастрової справи для кожної точки.

"Коштувало це 400 гривень за одну точку. Потім ще витяг мали розглядати і вирішувати - дозволити ставити цистерну чи ні. Люди заплатили за витяги. А потім Київрада скасувала це рішення. Зрозуміло, що гроші людям не повернули", - сказала Ольга.

За словами підприємців, відмову у видачі дозволу на встановлення цистерн пояснюють застарілістю обладнання та непривабливим виглядом цистерн, які не відповідають вимогам благоустрою столиці.

Однак, як повідомила керівник з продажу заводу безалкогольних напоїв "Росинка" Марія Анісімова, завод, який більше 50 років випускає квас, відповідає за свою продукцію.

"Звісно, обладнання старе, але усі бочки харчові і чисті. Вони миються і пропарюються перед кожною заправкою. Тож що стосується санітарії - квас живий, тому бочка заправляється кожні 2 дні", - сказала Анісімова.

Вона наголосила, що товаровиробник повинен відповідати за якість своєї продукції, тому на заводі є станція мийки та усі необхідні документи.

"Дозволів адміністрація Києва не дає, але у нас на кожну цистерну є гігієнічний висновок та санітарний паспорт з Міністерства охорони здоров'я. Крім того, при заправці на кожну бочку клеїться наклейка, де вказано день і час розливання, а також, хто розливав", - сказала Анісімова.

За її словами, минулого року завод реалізував 6 мільйонів літрів квасу.

"І я не пам'ятаю, щоб надходили якісь скарги, щоб на нас жалілися", - сказала Анісімова.

Підприємці відзначають, що небажання столичної влади бачити в Києві бочковий квас призводить до зворотної реакції - процвітання тіньової торгівлі напоєм, в тому числі від невідомих виробників без належних сертифікатів якості та дозвільних документів.

Як відомо, раніше столична адміністрація закликала киян, берегти своє здоров'я і не купувати бочковий квас.

У головному управлінні з питань торгівлі і побуту КМДА про видачу чи невидачу дозволів говорити відмовились.

"Надішліть запит до КМДА, вони його розглянуть і якщо нам скажуть говорити - ми будемо з вами говорити", - сказали в управлінні.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ