Черновецький порадує депутатів фантазіями про Київ



Мер Києва Леонід Черновецький після своєї двомісячної відпустки планує прийти на засідання сесії Київради 21 травня.

Про це пише "Газета по-київськи".

Як відомо, 25 травня минає рік з моменту переобрання Черновецкого міським головою. У зв'язку з цим опозиційні фракції збирали підписи під вимогою заслухати щорічний звіт мера про виконану роботу, як це передбачено законом про місцеве самоврядування.

У кулуарах ходять чутки, що мер навіть повинен виступити перед депутатами. Але, як відзначає газета, не зі звітом, а просто з інформацією про своє бачення розвитку української столиці на найближчі роки.

Схоже, що окрім мрій про майбутнє, Київрада не планує нічого робити, щоб подолати кризові явища у столиці. Принаймні на сесію у четвер не виноситься ні одне питання, яке можна було б назвати спробою вивести місто зі складної фінансової ситуації.

У четвер планують затвердити Герб і Прапор Києва, фракція Партії регіонів має намір бороти за поновлення мораторію на подорожчання компослуг.

Крім того, на розгляд сесії виносяться питання про припинення діяльності Київської спеціалізованої станції швидкої психіатричної допомоги. Міська влада запевняє, що мова йде усього лише про реорганізацію, однак медики попереджають, що це може привести до того, що психічно хворі люди і їхні родичі не зможуть отримати екстрену кваліфіковану допомогу.

Також депутати мають намір розглянути відразу кілька питань щодо будівництва готелів до Євро-2012.

Однак, як відомо, раніше депутат Блоку Кличка Дмитро Андрієвський заявляв, що за перший квартал у міському бюджеті утворилася дірка більше, ніж у 2 мільярди. 

Крім того, Тимчасова слідча комісія Верховної ради виявила низку порушень у діяльності Київської адміністрації, про які варто було б почути не лише чиновникам, а й звичайним жителям столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ