Платіні попросив Черновецького зробити готелі дешевшими


Союз європейських футбольних асоціацій констатує завищення цін у готельних комплексах Києва та заявляє, що вони не відповідають рівню, необхідному для проведення Євро-2012.

Про це йдеться в листі президента УЄФА Мішеля Платіні до мера Києва Леоніда Черновецького, повідомляє прес-служба Федерації Футболу.

"Розцінки деяких готелів у Києві та навколо нього надзвичайно високі і не відповідають рівню інфраструктури цих готелів", - йдеться в листі до Черновецького.

Крім того, як наголошується в листі, щоб проводити чемпіонат Київ ще має виконати низку умов УЄФА, зокрема забезпечити нормальне розміщення гостей столиці.

"Наразі бракує чотирьох- та п'ятизіркових готелів для цільових груп УЄФА 2012, що прибудуть на фінальний матч чемпіонату. Ми нагадуємо Вам, що УЄФА вимагає не менше 7300 номерів на вечір проведення фіналу Євро 2012 в Києві (1959 номерів - у 5-зіркових готелях, 4950 номерів - у 4-зіркових готелях та 400 - у 3-зіркових готелях), включаючи номери в готелях , які планується спорудити до кінця 2011 року", йдеться в листі.

Міська влада Києва та власники готелів до 31 серпня 2009 року мають надати письмові гарантії УЄФА, що спорудження чи ремонт запланованих 4-зіркових та 5-зіркових готелів і готельної інфраструктури в Києві буде завершено до листопада 2011 року.

Крім того, щоб приймати Євро-2012, Київ повинен закінчити реконструкцію НСК "Олімпійський", завершити будівництво терміналу "D" Київського міжнародного аеропорту та тимчасових терміналів та розробити проект громадського транспорту та проект організації дорожнього руху.

"Для того, щоб на засіданні Виконавчого комітету УЄФА, яке відбудеться в грудні 2009 року, Київ було затверджено містом, яке прийматиме фінальний матч Євро 2012, надзвичайно важливо, щоб Ви розглянули та вирішили ці проблеми в зазначений термін", йдеться в листі до Черновецького.

Водночас у своєму листі Платіні зазначає, якщо Київ не вирішить усі проблеми, УЄФА має право в будь-який час скасувати проведення Євро-2012 в Києві та обрати для цього інше місто.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ