Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a12b1b6eab8b/
Українська правда
Київ

Суркіс: "Олімпійський" зменшився на 20 гектарів

19.05.2009  16:18

Президент Федерації футболу Григорій Суркіс заявляє, що для того, щоб Київ отримав право на проведення фінального матчу Євро-2012, обов'язковим є відновлення цілісності НСК "Олімпійський".

Про це він заяви на прес-конференції у вівторок, повідомляє УНІАН.

"НСК "Олімпійський" має бути єдиним олімпійським комплексом", - сказав Суркіс.

Він нагадав, що указом тодішнього президента Леоніда Кучми приватизація чи відчуження частини земельних ділянок НСК була заборонена, однак "сьогодні там все перевернуто догори низом".

[L]За словами Суркіса, замість 37 га землі "Олімпійському" нині належить трохи більше 17 га. Зокрема, дві ділянки загальною площею 45 кв. м, на яких мають бути обладнані "зони гостинності" для ВІП-гостей УЄФА, зараз знаходяться у приватній власності двох компаній.

Президент ФФУ нагадав, скільки зусиль та часу потрібно було докласти, щоб демонтувати недобудований ТРК "Троїцький" перед стадіоном.

За його словами, нині у рамках суспільних інтересів потрібно негайно у Верховній Раді прийняти "рішення про вилучення земельних ділянок", які були відчужені в "Олімпійського".

Відповідний законопроект наступного тижня буде розглядатися у парламенті.

"Отут ми й подивимося, наскільки патріотичні наші депутати", - наголосив Суркіс.

В іншому випадку, підкреслив президент ФФУ, "головний акорд чемпіонату, фінал, не буде у Києві і це буде виключно на совісті тих людей, хто, можливо, перебуває в опозиції до турніру".

Як відомо, виконком УЄФА 13 травня на засіданні у Бухаресті визначив міста, в яких пройдуть матчі фінальної частини Євро-2012 року. Серед українських міст названо Київ, Донецьк, Львів і Харків.

Однак для отримання Києвом права проведення фінального матчу Євро-2012, столиці потрібно виконати низку умов, висунутих УЄФА, серед яких частина стосується готовності НСК "Олімпійський".  

Як відомо, окрім ТРК "Троїцький", поблизу "Олімпійського" є 12-поверховий будинок.

Коли Київрада виділяла ділянку під "Троїцький", також виділила землю компанії, з якою, за чутками, пов'язують Суркіса, під будівництво адмінбудівлі Федерації футболу.

Однак, "Троїцький" знесли, а 12-поверхівку перед стадіоном включили в план реконструкції національного спортивного комплексу.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.