Суркіс: "Олімпійський" зменшився на 20 гектарів


Президент Федерації футболу Григорій Суркіс заявляє, що для того, щоб Київ отримав право на проведення фінального матчу Євро-2012, обов'язковим є відновлення цілісності НСК "Олімпійський".

Про це він заяви на прес-конференції у вівторок, повідомляє УНІАН.

"НСК "Олімпійський" має бути єдиним олімпійським комплексом", - сказав Суркіс.

Він нагадав, що указом тодішнього президента Леоніда Кучми приватизація чи відчуження частини земельних ділянок НСК була заборонена, однак "сьогодні там все перевернуто догори низом".

За словами Суркіса, замість 37 га землі "Олімпійському" нині належить трохи більше 17 га. Зокрема, дві ділянки загальною площею 45 кв. м, на яких мають бути обладнані "зони гостинності" для ВІП-гостей УЄФА, зараз знаходяться у приватній власності двох компаній.

Президент ФФУ нагадав, скільки зусиль та часу потрібно було докласти, щоб демонтувати недобудований ТРК "Троїцький" перед стадіоном.

За його словами, нині у рамках суспільних інтересів потрібно негайно у Верховній Раді прийняти "рішення про вилучення земельних ділянок", які були відчужені в "Олімпійського".

Відповідний законопроект наступного тижня буде розглядатися у парламенті.

"Отут ми й подивимося, наскільки патріотичні наші депутати", - наголосив Суркіс.

В іншому випадку, підкреслив президент ФФУ, "головний акорд чемпіонату, фінал, не буде у Києві і це буде виключно на совісті тих людей, хто, можливо, перебуває в опозиції до турніру".

Як відомо, виконком УЄФА 13 травня на засіданні у Бухаресті визначив міста, в яких пройдуть матчі фінальної частини Євро-2012 року. Серед українських міст названо Київ, Донецьк, Львів і Харків.

Однак для отримання Києвом права проведення фінального матчу Євро-2012, столиці потрібно виконати низку умов, висунутих УЄФА, серед яких частина стосується готовності НСК "Олімпійський".  

Як відомо, окрім ТРК "Троїцький", поблизу "Олімпійського" є 12-поверховий будинок.

Коли Київрада виділяла ділянку під "Троїцький", також виділила землю компанії, з якою, за чутками, пов'язують Суркіса, під будівництво адмінбудівлі Федерації футболу.

Однак, "Троїцький" знесли, а 12-поверхівку перед стадіоном включили в план реконструкції національного спортивного комплексу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ