Куликов: Черновецького слід або судити, або лікувати



Фото прес-служби КМДА
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування порушень Конституції і законів посадовими особами Київради і Київської адміністрації виявила системні порушення законодавства владою Києва.

Про це в інтерв'ю газеті "Україна молода" сказав голова комісії, депутат ВР від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Кирило Куликов.

"Таких системних порушень законодавства, які встановила комісія, навіть у страшному сні не побачиш. Починаючи від закону про жорстоке поводження з тваринами і завершуючи Водним чи Земельним кодексом, Конституцією України, її міжнародними договорами тощо. Тобто порушено геть усе. З усіма сферами управління в місті ситуація катастрофічна", - сказав Куликов.

Він нагадав, що у столиці постійно провалюються під асфальт машини, протікають якісь труби, поширюються хвороби та в один момент усе це вибухне.

За словами Куликова, столичного мера Леоніда Черновецького слід притягати до кримінальної відповідальності, якщо медики підтвердять дієздатність.

"Особисто я переконаний у його дієздатності. Але багато киян мають сумніви щодо психічної адекватності Черновецького. У цьому випадку його, звісно, слід лікувати. Причому примусово", - сказав голова комісії ВР.

Депутат зазначив, що зібрані слідчою комісією матеріали не є підставою для початку слідства прокуратурою. Матеріали розслідування, за рішенням Верховної ради, комісія уповноважена направити президентові, Кабінету міністрів і до прокуратури, яка вже самостійно вирішує питання про необхідність порушення справи.

Як відомо, 19 лютого Верховна рада створила комісію з розслідування порушення Конституції і законів посадовими особами Київради і Київської адміністрації.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ