У Черновецького розказали, коли вдруге підвищать тарифи


Київська міська державна адміністрація планує провести другий етап підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення з 2010 року.

Про заявив перший заступник голови Київської адміністрації Анатолій Голубченко, повідомляють "Українські новини".

"З Нового року ми знову приводитимемо (тарифи на компослуги) за планом до економічно обґрунтованого рівня. До Нового року підвищення вже не буде", - сказав Голубченко.

Однак він не виключив, що КМДА може і знизити тарифи у разі, якщо Кабінет міністрів ухвалить рішення щодо зниження цін на поставку газу енергопостачальним компаніям, які забезпечують виробництво теплоенергії для населення.

Разом з тим Голубченко визнав, що фінансовий стан компанії "Київводоканал" залишається критичним до початку оплати населенням послуг водопостачання і водовідводу за новими тарифами з 1 червня.

За його словами, адміністрація перерахувала "Київводоканалу" 4 мільйони гривень із міського бюджету на закупівлю реагентів, однак ця сума проблеми не вирішує.

Як відомо, Київська адміністрація підвищила тарифи на компослуги для населення на 48,8-104,1% з 1 червня.

КМДА планує підвищити тарифи на компослуги для населення і юридичних осіб до економічно обґрунтованого рівня в 3-4 етапи до липня 2010 року.

23 квітня Київрада скасувала введений нею у грудні 2008 року мораторій на підвищення тарифів на компослуги.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ