Мерія звітує про благоустрій, а Київ потопає у смітті

15.05.2009  15:58

1 2 3 4 5 6
У дворах коло будинків - купи сміття
Жителі Борщагівки заявляють, що про те, що двомісячник з благоустрою, про який відзвітувала столична влада, обійшов стороною їхній район.

За словами мешканців вул. Жмеринської, вул. Зодчих, бульвару Ромена  Ролана, купи сміття біля будинків та у дворах шкіл та дитсадків стали звичним явищем.

"На Борщагівці, в зоні діяльності КП "РЕО-4"  (ЖЕК 85 ), що знаходиться за адресою бульвар Ромена Ролана 11 А, купи сміття - це нормальне явище. Це зона знущань і експериментів над мешканцями", йдеться в повідомленні обурених мешканців.

За словами місцевих жителів, вони неодноразово писали колективні скарги до всіх владних структур і установ, починаючи з ЖЕКу і закінчуючи районними і міськими структурами.

"І служба допомоги  мера киянам нічого не зробила для наведення порядку на вказаній території. Звичайні побутові відходи і інше сміття накопичуються біля кубо (контейнер для негабаритного сміття),а потім спалюються за графіком. Графік досить стислий - мінімум 1-2 рази в тиждень, а то і частіше. Сморід стоїть страшний", йдеться в повідомленні.

Жителі Борщагівки відзначають, що найбільш від цього спалювання потерпають мешканці будинків вул. Жмеринська 4, 6, вул. Зодчих 64,66 та бульварі Ромена Ролана 13 В, та 13 Г. До того ж тут знаходяться школа і дитсадок.

Рішення спалювати відходи на місці, у ЖЕКу пояснюють відсутністю грошей на вивіз сміття.

Як відомо, 13 травня на сайті Київської адміністрації був оприлюднений звіт про результати двомісячника з благоустрою. Як повідомляла прес-служба КМДА, столицю причепурили, підфарбували, висадили дерева і квіти, прибрали та встановили контейнери для сміття.

Благоустрій влетів у копієчку, адже на нього витратили майже 143 мільйони. Однак, як свідчать фотографії, окремих столичних районів він не торкнувся.

Фото надані місцевими мешканцями

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ