Столиця буде без кладовища для тварин. Причина – брак коштів


Головне управління комунального господарства КМДА заявляє про неможливість відкриття міського кладовища для тварин на вулиці Пухівській у Деснянському районі столиці.

Причиною цього в управління назвали відсутність коштів на завершення будівництва,  пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

Крім того, в ГУ комунального господарства відзначили, що у зв'язку з браком грошей роботи не велися у минулому році і не проводяться у 2009.

"Введення кладовища в експлуатацію згідно із затвердженим кошторисом можливе за умови виділення залишку коштів, передбачених кошторисом", - сказано в повідомленні.

Наразі на кладовищі побудовані адміністративно-побутовий комплекс з магазином для квітів, виробниче приміщення, гараж, відкрита стоянка для транспорту, ритуальний зал, пожежний резервуар, 1,7 км дороги, огорожа, прокладені інженерні мережі.

Загальна вартість цих робіт склала 12,3 мільйона гривень, тоді як кошторисна вартість будівництва - 26,92 мільйона гривень.

Крім того, міська адміністрація змінила замовника будівництва кладовища - Головне управління комунального господарства на Головне управління ритуальних послуг.

Як відомо, у січні 2008 року ГУ комунального господарства домовилося з компанією "КСК-Брок" (Київ) про будівництво кладовища для тварин біля ТЕЦ-6.

Будівництво кладовища почалося в 2003 році, завершити його планувалося спочатку в 2006 році.

Як відомо, раніше мер Києва Леонід Черновецький на засіданні Київради заявляв, що планує наповнювати міський бюджет за допомогою поховання тварин.

Зокрема, Черновецький говорив: "Програма "Кладовище для тварин", комунальне підприємство. Я благаю вас проголосувати за зоопарк, він буде цим займатися. Шалені гроші - коти, собаки, таракани, всіх, кого люблять. Дуже люблять, виявляється, жаб. Хочеш жабу поховати - став їй пам'ятник. Ми його виготовимо, візьмемо за це 1000 доларів, і хай жаба знає, що вона не даремно народилася на світ Божий".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ