Прокуратура розповіла про "свинство", яке розвели в Києві



Фото www.liveinternet.ru
Прокуратура Києва оприлюднила результати перевірок дотримання в столиці норм законодавства, що стосуються вивозу і переробки побутових і промислових відходів.

Відомство виявило низку порушень, через які столиця потопає у численних смітниках, що наносять шкоду навколишньому середовищу, пише "Комерсант".

За словами прокурора Києва Євгена Блажівського, як правило, смітники з'являються в зелених зонах, практично по всій столиці.

У зв'язку з виявленими порушеннями прокуратура Києва внесла 47 приписів, порушила 3 кримінальні справи і притягнула до адміністративної відповідальності 94 посадових особи.

За словами голови постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу Юрія Бондаря (ГАК), Київрада зараз розробляє загальноміську програму утилізації твердих побутових відходів.

Згідно з нею планується ввести роздільний збір сміття: встановити окремі контейнери для відходів із пластику, паперу, скла та металу.

Також передбачається будівництво трьох сміттєспалювальних і сміттєпереробних заводських комплексів.

Тим часом, за словами депутата, для реалізації цих проектів, а отже, і для вирішення проблеми стихійних смітників, коштів у міському бюджеті немає.

"У даний момент ми шукаємо інвестора, що зможе забезпечити фінансування", - сказав Бондар.

Однак за словами заступника голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства і регіональної політики Валерія Баранова (блок Литвина), швидше за все столиця не зможе знайти інвестора.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ