Киянам радять не купувати розливний квас


Київська міська держадміністрація закликає киян і гостей столиці не купувати розливний квас.

За інформацією Головного управління з питань торгівлі і побуту КГГА, працівники управління спільно з Головним управлінням у справах захисту прав споживачів перевірили 8 торговельних точок з продажу квасу у Голосіївському районі столиці.

У результаті перевірок встановлено, що всі автоцистерни з продажу квасу працюють без відповідних дозвільних документів, санітарних паспортів. Крім того, жодна цистерна не опломбована і не промаркована, повідомляє прес-служба КМДА.

Експерти також назвали незадовільним санітарний стан території біля автоцистерн і констатували їх неохайний зовнішній вигляд. А продавці квасу працювали без особистих медичних книжок і без форменого одягу.

При цьому були відсутні трудові угоди з продавцями напою, а також не було у наявності накладних на отримання квасу і посвідчення якості продукції.

Разом з тим, в процесі перевірок споживачі квасу висловлювали нарікання на неякісну продукцію та погіршення самопочуття у зв'язку із вживанням цього напою.

Як відзначили у прес-службі КМДА, усі ці факти свідчать про те, що напій, який був запропонований для продажу, не рекомендований до вживання.  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ