Нові тарифи на компослуги можуть скасувати?



Фото Ліги
Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у столиці, яке мало розпочатися вже з 1 червня, можуть знову скасувати.

20 травня свій вердикт повинна винести Генпрокуратура, пише "Сегодня".

Державна житлово-комунальна інспекція, яка перевіряла запропоновані Київською адміністрацією тарифи, вважає, що вони економічно необґрунтовані і неправильно прийняті.

За словами начальника інспекції Сергія Зиміна, те, як були затверджені такі тарифи, - порушення закону про житлово-комунальні послуги.

Зимін наголосив, що тарифи, наприклад по воді, керівництво "Київводоканалу" мусило відправити в міську адміністрацію. Потім чиновники вирішують, як коректувати цей тариф, прописують витрати, пояснюють необхідність саме такого підняття, і лише після цього папери подаються в інспекцію.

Цього зроблено не було, тому Держінспекція звернулася до Генпрокуратури й оскаржила розпорядження.

За словами чиновників, жодних порушень з тарифами немає.

Як відзначив начальник Головного управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський, тарифи перевіряють усі кому не лінь - антимонопольщики, прокуратура, Міністерство ЖКГ.

"Висновки цієї комісії я ще не бачив, але можу сказати, що люди, що перешкоджають підвищенню тарифів, хочуть знищити житловий фонд міста. Цього року ми уже викинули біля мільярда гривень на дотації по тарифах, більше грошей у бюджеті в нас просто немає", - сказав Яструбинський.

За словами юристів, з погляду закону порушень в оформленні підвищення тарифів немає, але в інспекції можуть бути претензії до самих цифр, і тоді реально їхній знизити.  

Як відомо, столична влада оприлюднила розпорядження про нові тарифи на житлово-комунальні послуги для населення, бюджетних установ та інших споживачів, які планується вести в Києві з 1 червня цього року. Згідно з розпорядженням, вартість компослуг на першому етапі підвищення тарифів зросте на 50%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ