Власники ларьків у центрі Києва завадили їх демонтажу


Власники малих архітектурних форм, розташованих біля Арки Дружби народів завадили плановому демонтажу чотирьох незаконно встановлених ларьків.  

Про це заявив директор КП "Київблагоустрій" Гліб Малютін.

"Власники МАФів, які розташовані біля арки Дружби народів, не мають жодного з необхідних дозвільних документів. Підприємцям було вручено приписи з вимогою звільнити займану територію, однак умови припису не були виконані", - сказав Малютін.

За його словами, безпосередню причетність до функціонування незаконних МАФів мають районні державні адміністрації. Останні самовільно видають підприємцям "дозвільні" документи, які насправді не дають права на встановлення конструкцій.

"Варто наголосити, що право на встановлення малої архітектурної форми дають документи, видані Головним управлінням контролю за благоустроєм КМДА. Рішенням Київради райони позбавлені повноваження видавати договори на оренду. Тепер цим займається міська адміністрація. І ми можемо гарантувати - всі незаконні МАФи будуть демонтовані", - зазначив Малютін. 

Як повідомляє прес-служба КМДА, міська влада планово демонтує незаконно встановлені МАФи у місті. Так, у квітні було демонтовано 25 МАФів, з початку травня - 8, а найближчим часом планується демонтувати ще 21 незаконно встановлений ларьок.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ