Київ засяє на мільйон



Фото kp.ua
У найближчі кілька років столична влада планує серйозно взятися за художнє освітлення вулиць і доріг міста. До 2011 року у Києві зовнішній вигляд змінять 360 міських об'єктів.

Як пише "Комсомольська правда", інженери задумали створити єдину мережу освітлення міських вулиць і будинків.  При складанні плану їм допомагали колеги з Франкфурта, Леона, Гуанчжоу, Москви і Санкт-Петербурга.

За словами виконуючого обов'язки начальника Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Сергія Броневицького, столична влад вирішила зробити "так звані світлові ансамблі, де кожен елемент будинку і благоустрою буде  підкреслений підсвіченням".

Крім того, фахівці збираються використовувати натрієві світильники замість ртутних. Вони набагато потужніші, довше і ощадливіше працюють.

Незабаром освітлення в Києві переведуть з ощадливого в повний режим, тобто протягом усієї темної пори доби.

"Для архітектурно-декоративного підсвічування плануємо активно застосовувати сучасні технології, скажемо, светлодіодні прилади - найбільш енергозберігаючі з усіх видів приладів. Їх, до речі, активно застосовують в усьому світі", - говорять у "Київміськсвітлі".

Щоправда, грандіозні задуми влетять у копієчку - трирічна програма мусить укластися в 1 мільярд гривень.

Цього року місто через кризу змогло виділити лише 50 мільйонів гривень, але розроблювачі упевнені, що до Євро-2012 Київ засяє як нова копійка.

Нове підсвічування білого кольору планують встановити на фонтанах Майдану Незалежності та Будинку учителя біля пам'ятника Михайлу Грушевському.

Купол будинку засяє жовтим і блакитним, а Головний корпус Національного університету ім. Тараса Шевченко буде з червоним підсвічуванням.

Згідно з новим проектом, у першу чергу планують підсвітити 85 об'єктів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ